Seinäjokea kutsutaan avaruuden pääkaupungiksi syystä: siellä nimittäin on tilaa millaisille unelmille vain. Tontit eivät kesken lopu ja ne mahdollistavat unelmien toteuttamisen. Seinäjokeen mahtuu niin asumaan kuin yrittämäänkin ja kaupunki tarjoaa kävijöilleen ja asukkailleen paljon. Seinäjoella asumisen laatuun keskitytään ja ihmiset pitävät yhtä. Se on Suomen 16. suurin kaupunki ja alati kasvava, arvostettu kunta.

Hieman faktoja Seinäjoesta

Seinäjokelaiset arvostavat asuinkunnassaan muunmuassa rauhaa, omaa tilaa ja silti yhteisöllisyyttä. Myös yrittäjät viihtyvät, sillä heitä tuetaan ja lisäksi yrittäjillä on mahdollisuus tarvitsemaansa yrityskumppaneiden määrään. Seinäjoelta on hyvät yhteydet maailmalle, jonka ansiosta yrittäjän on helppo valmistaa ja toimittaa tuotteitaan. Toimitiloille on saatavilla valtavasti tilaa. Tämän vuonna 1868 perustetun kaupungin asukasluku oli reilu 63 000 vuonna 2018. Seinäjoki kuuluu Suomen kuuteen alkuperäiseen uuteen kaupunkiin, jotka muutettiin kauppaloista kaupungeiksi 60- ja 70-luvulla. Kaupunki onkin entinen rautateiden risteyskohtaan muodostunut asemakylä. Viralliseksi kaupungiksi se julistettiin vuonna 1960. Kaupunki kasvaa jatkuvasti ja se onkin yksi Suomen vilkkaimmin kasvavista alueista. Monet pitävät juuri Seinäjokea parhaana paikkana perustaa yritys.

Seinäjoki

Yrityksistä puheenollen, on Seinäjoella runsaasti ravintoloita, yli 100 kappaleen verran. Niistä saa ostettua erilaista ruokaa aivan laidasta laitaan. Saatavilla niin kotiruokaa kuin hienompaa á la cartea. Mukana myös etnisiä ravintoloita ja pizzeroita. Lounaspaikan verkkosivuilta näkee kätevästi koko kaupungin ruokalistat, joka helpottaa ravintolan valitsemista. Voiko ravintolan valitseminen enää helpompaa olla? Ei ihmekään, että kuntalaiset Seinäjoella viihtyvät.

Käy Seinäjoella

Seinäjoki tunnetaan monista tapahtumistaan, kuten Provinssirockista ja Tangomarkkinoista. Siinäpä jo aihetta ottaa suunta kohti tätä menomestaa. Kohteet eivät kuitenkaan lopu siihen, vaan menoa löytyy vauvasta vaariin. Seinäjoelle voi lähteä vaikka extempore-reissulle, sillä majoitus ja ruoka löytyy kaupungista helposti. Ei ole väliä, millä liikut. Lapsiperheille suositellaan ehdottomasti Duudsonit Activity Parkia, jossa tekeminen ei todellakaan lopu kesken. Paikka on avoinna ympäri vuoden ja liikunnallista tekemistä riittää vaikka koko päiväksi. Miltä kuulostaisi jättitrampoliinilla hyppiminen tai polkuautoilla ajaminen? Ruuasta ei tarvitse huolehtia, sillä sisähuvipuiston Pirttihirmu-ravintola ruokkii kyllä isommatkin porukat. Lapsiperheiden lisäksi paikka sopii hyvin myös työporukoille tai koululuokille. Jos rakastat luonnossa touhuamista, on Seinäjoella helppo löytää ulkotekemistä. Peruslenkkeilyyn sopii esimerkiksi Seinäjoen oman joen varrella oleva ulkoilualue. Jos kaipaat vaativampaa menoa, voit suunnata esimerkiksi Kyrkösjärven hienoille metsäreiteille. Seinäjoki tarjoaa hyvät puitteet myös vesiurheiluun ja kuntalaiset esimerkiksi suppailevat paljon. Halusit sitten rauhoittua hiljaisessa luonnossa tai lähteä liikkumaan keskelle hälinää, molemmat onnistuvat!

Eikö rauhallinen luontosamoilu kiinnosta, vaan kaipaat enemmän vauhtia ja meininkiä? Siinä tapauksessa kannattaa ottaa heinäkuussa suunta Seinäjoen Vauhtiajoille. Tapahtumassa on pääosassa nopeiden autojen ratakisat ja lisäksi yleisö saa nauttia Suomen omien huippuartistien esityksistä. Tapahtuma on nelipäiväinen ja vuoden 2019 Vauhtiajojen esiintyjälistaan on kiinnitetty mm. Arttu Wiskari, Klamydia, Kaija Koo ja Lauri Tähkä. Radalla taasen tapahtuu, sillä tapahtumaan on saatu mahdutettua niin monsteriautoja, ralliautoja kuin lentokoneitakin. Lista ei lopu tähän, vaan mukana myös Tuning show, Caravan race ja taitolentonäytös. Kuulostaako jo menolta sinun makuusi?

Arttu Wiskari

Valitsit sitten minkä tahansa aktiviteetin tai matkakohteen, on majoituspaikan löytäminen helppoa. Seinäjoelta nimittäin löytyy erilaisia hotelleja, leirintäalueita, mökkejä ja jopa maatilamajoitusta. Leirintäalueille voit suunnata niin omalla autollasi tai matkailuautolla. Sauna on monelle matkailijalle ehdoton ja se ei olekaan Seinäjoen majoitusvaihdoehdoissa mikään ongelma. Se nimittäin löytyy lähes jokaisesta majoituspaikasta. Nyt, kun tiedät Seinäjoen menoista ja majoituksista, onkin seuraava askel matkan suunnittelu.