Lappi tarjoaa huikeat puitteet eikä sieltä tekeminen lopu. Jo pelkästään luonto riittää rauhaa ja komeita maisemia etsiville. Lappi ihastuttaa jo ilman erityisiä aktiviteettejakin.

Jos kuitenkin haluat suunnata kohti nähtävyyksiä, saada elämyksiä tai ihmetellä Lapin elämää, harkitse suosittelemiamme kohteita. Lapissa koetaan asioita, joita ei muualla maailmassa pääse kokemaan. Suosittelemme lämpimästi käymän Lapissa edes kerran elämässä. Se vetää varmasti takaisin yhä uudestaan sen kauneuden ja henkeäsalpaavuuden vuoksi.

Käy tapaamassa Joulupukkia

Joulupukin Pajakylä on yksi Lapin turisteja luokseen vetävistä kohteista. Se sijaitsee Rovaniemen Napapiirillä. Monet tulevat Pajakylään tapaamaan joulupukkia, mutta paikasta löytyy myös Joulupukin Pääposti, poroja, lahjatavarakauppoja ja paljon muuta nähtävää ja ihmeteltävää.

Vieraat voivat esimerkiksi kokeilla poroajelua, joka lähtee Joulupukin Kammarin vierestä. Ajelujen pituus vaihtelee 5 minuutin ja 35 minuutin välillä. Ajelun aikana ei varmasti tule kylmä, sillä reet on varustettu useilla, lämpimillä porontaljoilla. Ne pitävät lämpimänä kaikkein kylmimpinäkin keleinä. Poroajelu tulee varmasti olemaan uskomaton ja unohtumaton kokemus. Joulupukin Pajakylässä on mahdollisuus myös yöpyä. Yöpyminen Lapin metsissä on huikea elämys, josta jää varmasti kerrottavaa muille. Hotellien ikkunoista on näkymät Lapin kauniiseen maisemaan ja vierailla on mahdollisuus ihailla revontulia tai vaikka keskikesän aurinkoa suoraan huoneistaan. Tällaista ei muualla koe. Pajakylän alueelta tai sen lähistöltä löytyy erilaisia majoitusmahdollisuuksia, kuten ällistyttävä lasiseinäinen hotelli ja jäämökkejä.

Ranuan eläinpuisto

Ranuan eläinpuistossa pääsee katsomaan Suomen ainoita jääkarhuja. Niiden lisäksi nähtävillä on 50 muuta eläinlajia, kaikki ovat arktisia ja pohjoisia lajeja. Ranualla eläinten aitaukset ovat tilavia ja ne on sijoitettu luonnolliseen ympäristöön. Jääkarhu on eläinlajina vaarantunut, sillä ilmastonmuutoksen myötä jääkarhuille tarpeellisia jäälauttoja sulaa. Ranuan jääkarhut ovatkin osa Euroopan uhanalaisten lajien suojeluohjelmaa. Eläinpuistossa on myös muita vaarantuneita eläimiä, kuten naali ja tunturipöllö, jotka ovat ilmastonmuutoksen uhkaamia. Eläinpuisto onkin sitoutunut suojelemaan vaarantuneita eläinlajeja sekä auttamaan haavoittuneita eläimiä.

Kemin Lumilinna on erikoinen nähtävyys siinä mielessä, että siellä kaikki on tehty jäästä. Linnasta löytyy niin kappeli kuin makuuhuoneitakin. Lumilinna rakennetaan joka vuosi ja se tekee huoneista ainutlaatuiset. Ne nimittäin sulavat pois talven päätteeksi. Lumilinnassa voi käydä vaikka vain kahvilla ja jäätelöllä tai voit käydä osallistumassa opastetulle kierrokselle.

Lapin tunturit

Tultaessa Lappiin, huomaat ympärillä monia tuntureita, jotka houkuttelevat kiipeämään. Pienten tuntureiden päälle voi kavuta katselemaan maisemia ja suuremmille tuntureille voidaan tehdä pidempiä vaellusretkiä. Vaelluksen aikana arki unohtuu ja ympäröivä luonto rauhoittaa. Lapissa on mahdollista tehdä lyhyitä vaelluksia tai jopa kymmenien kilometrien mittaisia pitkiä vaellusmatkoja. Kiipeä vaikka Saanalle tai lähde vaeltamaan kohti Haltia. Matkalla löydät runsaasti autiotupia, joissa on mahdollista ruokailla ja yöpyä.

Koe saamelainen Inari

Lähde reippailemaan luonnon keskelle, kauniille Inarijärvelle! Sinne voi suunnata mihin vuodenaikaan tahansa. Talvella on mahdollista kokea ainutlaatuinen hiihtovaellus tai voit liikkua alueella moottorikelkalla tai koiravaljakolla. Kesällä taas Inarijärvi tarjoaa erilaisia kokemuksia. Alati vaihteleva sää tarjoaa mahdollisuudet melontaan, kalastukseen ja moneen muuhun tekemiseen luonnossa. Inarijärven alue on suosittua retkeilyaluetta, jonne moni palaa kerta toisensa jälkeen.

Koe saamelainen Inari

Tiesitkö, että Inarijärvellä asuu kolme saamelaista kansaa ja kirkonkylä toimii saamelaisena keskustana? Inari onkin Suomen ainoa nelikielinen kunta ja kunta on hyvin kansainvälinen sen turismin ja houkuttelevuuden vuoksi. Inarissa kävijöitä houkuttelevat mm. Lemmenjoki, joka tunnetaan kullankaivuualueena ja kansallispuistona, UKK-kansallispuisto sekä Saamelaismuseo ja Ylä-Lapin luontokeskus Siida. Saamelaisuus näkyy Inarissa ja se on yksi Inarin kiinnostavimmista piirteistä.