Planeettamme ja maailmamme on täynnä upeita paikkoja ja alueita, joissa voit vierailla ja nähdä ja saatat kuvitella, että et saa mahdollisuutta nähdä kaikkia niistä elinikäsi aikanaUseimmat ihmiset kokevat vain pikkuruisen osan maapallostamme ja tekevät päätöksen vierailla yhdessä paikassa ja ohittaa toisen todella tärkeän. Moni meistä viettää huomattavan ajan oppien, valiten ja päättäen minne mennä matkalle ja missä vierailla jne. Tosin on olemassa joitakin paikkoja kauniilla planeetallamme, jotka erottuvat muista ja pidetään pakkona matkustajien kesken. Yksi maista, jotka mielestämme on välttämätöntä vierailla, on tuhansien järvien maa, Suomi. Sen luonnontilainen, luonnollinen kauneus palkitsee sinut varmasti rikkaalla kulttuurisella ja historiallisella perinteellä. Suomessa on monia tunnettuja nurkkia, mutta myös monta tuntematonta. Yksi noista paikoista on Kuopio. Yhdeksänneksi suurin kaupunki sijaitsee Suomen keskellä ja on 382 kilometriä maan pääkaupungista, Helsingistä. Sitä ympäröi Kallavesi, keskikokoinen järvi ja monta osaa kaupungista on rakennettu saarille. Vain pieni vilkaus kartasta on tarpeeksi vakuuttaa sinut alueen kauneudesta. Siellä on järviä ja pieniä saaria joka puolella.

Miksi Kuopio on vierailun arvoinen

Kuopio on osa Suomen Pohjois-Savoniaa ja on sen suurin kaupunki. Vuoden 2011 väestönlaskennassa, siellä oli suunnilleen 97,500 kansalaista. Se perustettiin vuonna 1653, mutta virallinen päivä on Marraskuun 17. 1775, kun Ruotsin kuningas Gustav III perusti ja tunnusti kaupungin. Kaupunkiin pääsee Sinisen tie kautta, joka on kansainvälinen, matkailukäyttöön tarkoitettu reitti, joka kulkee neljän maan läpi (Suomi, Venäjä, Ruotsi ja Norja) ja se yhdistyy muuhun maahan junan kautta sekä päivittäisten lentojen kautta kaupungin lentokentältä Helsinkiin. Huomion arvoista on Kuopion innovatiivinen ja alkuperäinen suunnittelu sekä verkosto. Joka toinen tie on omistettu jalankulkijoille ja pyöräilijöille, joka tekee kävelystäsi kaupungin läpi helppoa sekä se on meluton ja pois kiireestä ja autojen vilskeestä ja hälinästä.  Kuopion ja yleisen alueen asukkaat tunnetaan historiallisesti ja vuosien varrella vakavista terveysongelmista ja sillä on korkeampi kuolleisuus kuin muualla Suomen väestössä. Tämä johti erityisesti koulutuksen ja terveystutkimusten painotukseen. Tällä hetkellä Kuopion kaupungissa on monia yliopistoja ja laitoksia sekä opiskelijoita ympäri maailmaa, jotka haluavat suorittaa akateemisen loppututkinnon, jatko-opinnon tai jopa erasmus-opinnot Kuopiossa. Merkittävimmin, Kuopiossa on yksi Suomen suurimmista yliopistoista, Itä-Suomen yliopisto, jonka toinen kampuksista sijaitsee Joensuussa. Neljässä tiedekunnassa opetetaan yli 100 ainetta ja 13 opintolinjaa. Tämän lisäksi, Savonian ammattikorkeakoulu sijaitsee myös Kuopiossa ja tarjoaa sekä maisterin- että kandidaatintutkintoja ja monia liikkuvuusohjelmia, jotka ovat sopivia vaihto- ja ulkomaanoppilaille. Molemmat yllä mainitut yliopistot ovat myös sidoksissa ja majoittavat Kuopion tiedepuiston, jossa koulutus, tutkimus ja työ ovat tarjolla sekä opiskelijoille sekä asukkaille. Monet yritykset, laboratoriot ja tutkimuskeskukset, jotka ovat erikoistuneet teknologiaan, terveyteen, ravitsemukseen ja ympäristöön, sijaitsevat siellä ja 20 000 ihmistä työskentelevät ja vierailevat puistossa.  Kuopion tuntevat myös ne, jotka ovat kiinnostuneita uskonnosta. Suomen ortodoksinen kirkko on kotipaikka Karjalan ja koko Suomen arkkipiispalle. Suomen kirkko kuuluu Konstantinopolin patriarkaatille, muttei pienellä poikkeuksella. Se on ainoa kirkko, joka viettää pääsiäistä latinan päivänä. Kuopio on myös kotipaikka Suomen ortodoksisen kirkon museolle. Tämän lisäksi Kuopiossa on myös moskeija sekä buddhalainen luostari. Yksi paikoista, jossa sinun täytyy vierailla Kuopiossa oleskelusi aikana, on Kuopion tori ja kaupungintalo. Tässä kauniissa rakennuksessa voit maistaa paikallisia tuotteita ja herkkuja, esimerkiksi suomalaista ruisleipää. Voit ostaa kalaa, lihaa sekä monia käsitöitä ja myös nauttia kupin kahvia.

Miksi Kuopio on vierailun arvoinen

Kaupungin houkuttelevuutta ja asuvuuden suosiota mittaavien tutkimusten avulla Kuopio on sijoitettu kolmanneksi juuri Tampereen ja Oulun jälkeen, jotka ovat kaksi muuta vierailun arvoisia kaupunkeja Suomessa. Kaiken kaikkiaan, Kuopio on hyvin kiinnostava ja kaunis kaupunki, joka yhdistää erinomaisen luonnollisen ympäristön (metsät ja vesi miehittävät suuren osan alueesta) sekä mahdollisuuden opiskella ja maistaa paikallisia tuotteita. Kuopio on varmasti harkittava paikka, kun matkaat Suomeen.