Suomen ensimmäinen pääkaupunki Turku on mielenkiintoinen vierailukohde Lounais-Suomen rannikolla. Turulla on pitkä ja värikäs historia. Kaupungista löytyy monenlaisia vierailun kohteita koko perheelle. Sen lukuisat hotellit tarjoavat yöpymismahdollisuuksia aina edullisista B&B paikoista ylellisiin hotellihuoneisiin asti. Keräsin yhteen muutamia mielenkiintoisempia ja erikoisempia nähtävyyksiä Turussa.Turkuun on helppo tulla mistä päin Suomea tahansa. Sinne kulkevat bussit, junat ja lentokoneet. Myös omalla autolla on helppo liikkua ja parkkitilaa löytyy riittävästi. Omalla veneellä saapuminen on myös mahdollista ja tarjoaa upeat maisemat kulkien Turun saariston läpi kohti kaupunkia. Liikkuminen kaupungissa on helppoa, jokiranta tarjoaa kauniit puitteet kävelylle ja julkiset kulkuneuvot liikkuvat hyvillä yhteyksillä ympäri kaupunkia.

Historiaa ja museoita

Jos historia kiinnostaa on Turun Linna ehdoton vierailukohde tällä reissulla. Se on toiminut monenlaisessa käyttötarkoituksessa aina sen valmistumisesta 1280-luvulta lähtien. Se oli tärkeä puolustuslinna, se asutti hienosto hoveja ja toimi vankilana jonkin aikaa. Linnassa voi viettää, vaikka koko päivän. Lapsille on omaa järjestettyä toimintaa ja linna on täynnä opasteita ja erilaista tekemistä myös aikuisille.

Aboa Vetus & Ars Nova

Niin ikään historiaa on nähtävillä Aboa Vetus & Ars Nova museossa. Siellä yhdistyvät vanhat historialliset kaivaukset ja nykytaide. Kaivauksista on löytynyt vanha keskiaikainen kaupunki ja sen elämää esitellään tässä Suomen ainoassa arkeologisessa museossa. Näyttely pitää sisällään paljon mielenkiintoisia arkeologisia löytöjä ja erilaista tekemistä historian parissa. Lapsille järjestetään myös omia kierroksia. Turussa sijaitsee muitakin mielenkiintoisia museoita. Aurajoen rannassa sijaitseva apteekkimuseo on erikoistunut erilaisten lääkkeiden, sairauksien ja terveyden historiaan. Biologisessa museossa käydään läpi koko Suomen kasvusto ja eläimistö aina Turusta Lappiin saakka. Kaikki tuntevat Kakolan vankilan ja sinnekin pääsee tutustumaan museon muodossa. Kakolanmäeltä on myös upeat maisemat Turun ylle.

Aurajokiranta ja muita nähtävyyksiä

Aurajokiranta itsessään on jo nähtävyys. Tämä Turun läpi kulkeva joki on toiminut tärkeänä kulkuväylänä hyvin pitkään. Nykyään sen varrelta löytyy jokilaivoja mitkä tarjoavat hyvää ruokaa ja juomaa. Etenkin kesällä joen varrelta löytyy paljon erilaista nähtävää, pieniä kauppoja, jäätelökioskeja, katutaidetta ja se on rauhallinen reitti kulkea ihaillen sen maisemia. Myös pienellä förilautalla joen ylittäminen on osa joen varrella seikkailua.Turusta löytyy lukuisia puistoja, jotka hurmaavat vihreydellään. Useat niistä myös talvikunnostetaan ja ne ovat valaistuja talvipakkasilla tehtäviin retkiin. Kesäisin niiden laajoilla nurmikkoalueilla voi käydä piknikillä. Puolalanpuisto on täynnä vanhaa arkkitehtuuria ja upeita vanhoja rakennuksia. Samppalinnanmäen maauimala kutsuu virkistäviin uintihetkiin koko kesäkauden ajan. Kaikkiin näihin kohteisiin voi myös tutustua opastetuilla kierroksilla mitä järjestetään monilla eri kielillä.Hieman erilaista kokemusta hakeville Turusta löytyy myös Escape Room eli pakohuonepelejä. Ne ovat jännittäviä 2-6 hengen ryhmille. Pelissä ryhmä lukitaan huoneeseen ja heillä on tunti aikaa ratkaista miten he pääsevät ulos huoneesta. Pakohuoneita löytyy Turusta jo kolme erilaista ja ne sopivat hyvin perheille, kaveriporukoille tai pariskunnillekin. Ne eivät ole mitenkään pelottavia, mutta jännittäviä ja nopeatempoisia kyllä.Ruoan ystävien kannattaa hankkia itselleen Food Walk -kortti. Kortissa on listattu kymmenen eri ravintolaa ja kortinhaltija voi käydä syömässä näistä viidessä. Kortin hinta kaudella 2019 on 44 euroa. Juomat ja erityisruokavaliot eivät kuulu hintaan. Ravintolat ovat kaikki paikallisia ravintoloita ja niiden tarjonta on monipuolinen. Turku on monipuolinen matkailukohde koko perheelle. Kauneimmillaan se on tietysti kesäisin, mutta myös talvikuukaudet tarjoavat paljon erilaista tekemistä. Myös sen ostoskeskukset ovat täynnä suosittuja kauppoja ja ravintoloita. Turku on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde ja siellä kerran käytyään varmasti palaa myös uudestaan.